Actueel

Categorieën

Terug
sep 25, 2016 |
Diversen, Bijeenkomsten,  |
secretariaat

Officiële start van de bouw van Het Domein in Zwartebroek

De belangstelling voor de nieuwbouwwijk Het Domein in Zwartebroek is veel groter dan gedacht. Dat zei wethouder Aart de Kruijf donderdag bij het officiële begin van de bouw van de nieuwe wijk. Het merendeel van de nu beschikbare woningen is verkocht of verhuurd. De meeste nieuwe bewoners komen uit de buurt. En dat is precies de bedoeling van alle betrokken instanties.

"Oorspronkelijk dachten we dat het goed was de woningen gefaseerd aan te bieden", zegt De Kruijf. "We wilden voorkomen dat er een aanzuiging van buitenaf zou komen. Maar omdat hier heel lang niet gebouwd is, blijkt er nu veel behoefte aan woningen te zijn."

Van de 22 beschikbare sociale huurwoningen zijn er op dit moment nog vijf beschikbaar. "We wachten nog een maand of vier, vijf voordat we daarmee gaan adverteren", zei Rick de la Croix van Woningstichting Barneveld. "We willen eerst mensen uit Zwartebroek en Terschuur de kans geven zich aan te melden voor de laatste woningen."

Ook tien van de nu beschikbare twaalf koopwoningen zijn al verkocht. Monique van Beek en haar man en dochtertje zijn eigenaren van een tweeondereenkapwoning. "We hebben rond Pinksteren heel spontaan beslist dat we hier wilden wonen", vertelt ze. "In twee, drie dagen tijd hebben we de keuze gemaakt."

Zij en haar man hebben allebei eerder in Zwartebroek gewoond. "We vonden het leuk om terug te gaan. Vrienden van ons wonen hier. Van de acht tweeondereenkapwoningen zijn er nu zeven verkocht aan mensen die we kennen en die op de een of andere manier al een band hebben met Zwartebroek of de omgeving. Dus dat is heel leuk. We waren in Hoevelaken op zoek naar een nieuw huis, maar hier bleek meer ruimte te zijn, de tuin is hier veel groter dan wat we bij een huis in Hoevelaken konden krijgen. Ook de prijzen hier zijn mooier. Onze woning heeft een rieten dak. We hopen dat we er voor de bouwvak in kunnen. Maar dat is natuurlijk altijd afwachten."

Zwartebroek krijgt er aan de zuidwestzijde - in een schil tussen de Platanen- en Eendrachtstraat - in totaal 97 nieuwe koop- en huurwoningen bij. Naast de ontwikkeling van de huurwoningen door Woningstichting Barneveld en de koopwoningen door De Bunte Vastgoed uit Ede, ontwikkelt Stichting Dwarsakker Zorg & Wonen in Dwarsakker koopwoningen en -appartementen. Dit plan omvat ook de bouw van een woonzorgcentrum met 24 zorgappartementen met een gezondheidscentrum en dagopvang voor ouderen.

(Bron: Barneveldse Krant - Fija Nijenhuis)

Bekijk hier de foto’s