Skip to Main Content
Plaatselijk Belang Zwartebroek-Terschuur


107 STEM
Status In ontwikkeling
Themas Gezond
Gemaakt door Gast
Gemaakt op 19 okt 2022

Goede indoor sportvoorziening (sportzaal)

• Goede indoor sportvoorziening (sportzaal), geschikt voor verschillende sportverenigingen (ook voor wedstrijden)

• Eén sportzaal nabij de sportverenigingen én scholen (win-win).

• Bestaande (horeca)voorzieningen niet hinderen of beconcurreren.

 • Bestanden toevoegen
 • Plaatselijk Belang
  Marco van de Veen
  24 okt 2022

  Dit is in ontwikkeling. Zie onder en https://bit.ly/dorpsplan2016-resultaten

  Barneveldse Krant - 2 mei 2022
  TERSCHUUR Het haalbaarheidsonderzoek naar de eventuele realisatie van een sporthal in Terschuur is gestart. Onderzocht wordt of het mogelijk is om, met het budget voor de bouw van een gymzaal, een drie keer zo grote sporthal te kunnen aanleggen.

  In het onderzoek werkt de gemeente Barneveld samen met de initiatiefnemers van het plan: Plaatselijk Belang Terbroek en enkele sportverenigingen, waaronder voetbalclub Terschuurse Boys, korfbalvereniging Revival en andere kleinere verenigingen. Bekeken wordt of de realisatie van de sporthal gerealiseerd kan worden onder de vlag van ‘Right to Challenge’: het uitdaagrecht van inwoners om een gemeentelijke taak beter (en mogelijk goedkoper) uit te voeren dan de gemeente zelf.

  Het plan voor een nieuwe sporthal ligt er al jaren. De oude gymzaal aan de Sandersstraat is verouderd en moet vervangen worden. De belangenvereniging en sportclubs willen echter liever een sporthal dan een kleinere gymzaal, omdat daar meer binnensporten mogelijk zijn. Zo is het een grote wens van ouders en jeugdleden van Revival om in de winter binnen te kunnen korfballen in eigen dorp.

  Het idee is opgevat om de kleedkamers op sportpark Overbeek dubbel te gebruiken. Straks zouden niet alleen gebruikers van de buitenveld zich er kunnen douchen en omkleden, ook de sporters in de nieuwe sporthal. Door dit dubbelgebruik zouden er geen extra kleedruimtes nodig zijn, waardoor er meer meer budget overblijft voor een sporthal in plaats van een gymzaal, zo is de gedachte. Het is ook de bedoeling dat leerlingen van de basisscholen De Zaaier in Terschuur en Het Anker in Zwartebroek er gebruik van gaan maken. Deze scholen krijgen de komende periode nieuwbouw in de nieuwe wijk aan de noordkant van Terschuur: De Eendracht. Het huidige busvervoer van Het Anker voor de gymlessen kan hierdoor vervallen.

  Zoals het nu lijkt, moet een van de voetbalvelden van Terschuurse Boys worden verlegd om de sporthal mogelijk te maken. Ook zijn de gronden van de oude locatie van De Zaaier en de huidige gymzaal nodig voor de aanleg en moeten parkeerplaatsen herschikt worden.

  Als het onderzoek klaar is, ligt er onder meer een plan van aanpak en een intentieovereenkomst met de initiatiefnemers en sponsoren. Hierin wordt beschreven hoe de samenwerking, exploitatie, manier van aanbesteden, de financiering en zelfredzaamheid wordt vormgegeven. Ook ligt er dan een voorlopig ontwerp voor zowel het gebouw als de buitenruimte.

  De onderzoeksresultaten worden naar verwachting in de tweede helft van 2022 opgeleverd. In 2024 zou de nieuwe sporthal in Terschuur gerealiseerd moeten zijn.

  Jannes Bijlsma