Actueel

Categorieën

Terug
mrt 20, 2018 |
Diversen, Dorpsplan,  |
secretariaat

Krijgen de buitengebieden van Terbroek snel internet?

Internet is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en het gebruik ervan neemt alleen maar toe. Steeds meer dingen doen we of moeten online; bellen, films kijken, social media, nieuws lezen, shoppen, belastingaangifte en schapen en geiten melden.

Met de huidige internetsnelheid in het buitengebied is dit bijna niet te doen. Een goede internetverbinding voor gezinnen en (boeren)bedrijven in het buitengebied is gewoonweg belangrijk voor de informatievoorziening, bedrijfsvoering en bereikbaarheid.

De campagne voor de aanleg van snel internet (glasvezel) in het buitengebied van Terschuur en Zwartebroek loopt op dit moment. Als 50% van de inwoners uit het buitengebied van Vallei en Veluwe Midden zich voor deze datum aanmeldt bij één van de vijf providers, dan wordt glasvezel aangelegd. Wie op een later moment alsnog wil aansluiten betaalt, naast de ‘vastrechtvergoeding’ (€12,50 per maand of €1.600,- eenmalig), ook de werkelijke aansluitkosten van minimaal €995,-.

De laatste twee weken voor het aanmelden zijn aangebroken. De inschrijfperiode loopt tot 3 april 2018. Voor de deelnemers is er keuze tussen vijf verschillende providers; Caiway, CBizz, Kliksafe, Solcon en Weserve. Op de website www.glasvezelbuitenaf.nl kun je meer informatie vinden over de voorwaarden en een overzicht van de verschillende providers. Als je hulp nodig bij het kiezen van het juiste glasvezelabonnement kan je de providers benaderen, maar je kunt ook terecht bij de ambassadeurs van Terschuur-Zwartebroek: Lizette van de Weerd (06-48872393), Tilly Lont (06-21257550) of Robert de Goeij van Plaatselijk Belang (06-28996080).