Actueel

Categorieën

 

Bijeenkomsten,  |

Dit jaar kan de Algemene Ledenvergadering in ons dorpshuis ‘de Belleman’ helaas niet doorgaan. Toch wil de Vereniging Plaatselijk Belang Zwartebroek-Terschuur zich ook dit jaar blijven inzetten voor het  leven en welzijn  van onze dorpen Zwartebroek, Terschuur én omgeving. Doet u en doe jij (weer) mee?

Ook in 2021 kan de contributie/bijdrage voor het lidmaatschap al vanaf € 5,- overgemaakt worden op rekening IBAN nr. NL66 RABO 0366 3123 83 t.n.v. "Plaatselijk Belang Zwartebroek-Terschuur" te Zwartebroek (N.B. Vermeld als lid s.v.p. ook het adres).

In de video vindt u een presentatie met het jaarverslag en een overzicht van activiteiten gedurende 2020.

 

Bijeenkomsten,  |

Beste bewoners van Terschuur en Zwartebroek,

De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van onze vereniging in dorpshuis ‘de Belleman’ kan helaas geen doorgang vinden. Hoe we ook zoeken: het Corona-virus heeft ons alledaagse leven in zijn greep en dus wordt ook Plaatselijk Belang Zwartebroek-Terschuur genoodzaakt diepgewortelde tradities te doorbreken.

Immers: leefbaarheid en vitaliteit van onze dorpen worden meer dan ooit gekoesterd.

Maar onze hartelijke groeten én wensen voor komend jaar zijn niet te stuiten en onverkort actueel. Wij wensen u een gelukkig en gezond níeuw jaar toe. Uiteindelijk hopen en verwachten wij dat 2021 een jaar vol nieuwe kansen zal worden waarbij dromen uiteindelijk weloverwogen en verantwoord uit zullen komen!

Een meer dan plaatselijk belang: het ga u en ons goed…!

 

Vriendelijke groeten,

Bestuur Plaatselijk Belang Zwartebroek-Terschuur

Diversen, Bijeenkomsten,  |

Terschuur en Zwartebroek zijn potentieel kansrijke locaties voor de plaatsing van vier mega windturbines, aldus het Milieu Effect Rapport (MER) 'Windenergie in Barneveld' dat in januari werd gepresenteerd. Plaatselijk Belang Zwartebroek-Terschuur maakt zich zorgen over de impact hiervan op de inwoners, de natuur en het landschap van Terbroek. Samen met de Terbroekse Industriële Kring (TIK) en actieve inwoners is de werkgroep Tegenwind Terbroek opgezet om hier tegen te verzetten. Groene energie OK, maar landschapsvervuiling NEE (dorpsplan 2016).

Een petitie tegen plaatsing van mega windturbines in Terbroek staat online. Nog niet getekend? Doe dat voor 4 maart! Teken de petitie!

 

Diversen,  |

Van maandag 6 januari tot en met vrijdag 21 februari organiseert Be active weer leuke, sportieve activiteiten.

Diversen,  |

U had ze vast al gezien. Het zijn geen flitspalen, maar verkeerstellers. 

Diversen,  |

Vrijdagmiddag 8 november om 15.15uur is de feestelijke opening van de vernieuwde speeltuintjes in Terschuur.

Diversen,  |

Op 5 september werd er weer vergaderd door de bestuursleden van Plaatselijk Belang.

Diversen,  |

Met trots presenteren wij u de plattegronden voor de vernieuwde speelplaatsen Terschuur:

Diversen,  |

Op zaterdag 6 april gaan we het seizoen voor de sport en spellenkast weer openen. Zowel voor Zwartebroek als voor Terschuur. Dit doen we dit jaar in Terschuur en wel op de nieuwe plek aan de Hendrik van de Craatsstraat.

Diversen,  |

Buslijn 102, de verbinding tussen Apeldoorn, Voorthuizen, Terschuur, Zwartebroek en Amersfoort, blijft ook ná 2020 nog in ieder geval tien jaar rijden. Daarmee lijkt het ov-bereikbaarheid voor 'Terbroek' tot 2030 geborgd.

Diversen, Bijeenkomsten,  |

Donderdag 7 maart a.s. is onze jaarlijkse ledenvergadering. Met als thema 'samen staan we sterk', willen wij u uitnodigen om deze ledenvergadering te bezoeken.

Diversen, Dorpsplan,  |

Begin februari zijn in Terschuur een aantal nieuwe gele 'Victor Veilig' poppen geplaatst en in Zwartebroek een aantal oranje 'Savety Clowns'.

Diversen, Bijeenkomsten,  |

Plaatselijk belang gaat samen met de Gemeente Barneveld (Klaas Pol) en wijkagent (Nico van Maanen) in overleg. Dit overleg is openbaar.

Diversen, Bijeenkomsten,  |

Voor u en jou, die meeleeft met onze dorpsgemeenschappen Terschuur en Zwartebroek organiseren wij op vrijdagavond 4 januari 2019 van 20.00 uur tot 22.30 uur de nieuwjaarsreceptie uiteraard in “De Belleman”.

Diversen,  |

Via dit nieuwsbericht houdt Rijkswaterstaat u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het project A28/A1 knooppunt Hoevelaken. Uitgebreide informatie over het project vindt u op www.rijkswaterstaat.nl/hoevelaken.

Diversen, Bijeenkomsten,  |

Geachte ouders en betrokkenen, via de nieuwsbrieven en de media bent u het afgelopen schooljaar geïnformeerd over het onderzoeksproces inzake het mogelijk samengaan van of samenwerken tussen Het Anker en De Zaaier.

Diversen, Bijeenkomsten,  |

Op vrijdag 5 oktober a.s. organiseert Welzijn Barneveld weer een Seniorendag in dorpshuis De Belleman, met als thema Spellenkermis. Aanvang van het evenement is om 14.00 uur en zal ongeveer om 16.30 uur zijn afgelopen. Komt u ook naar de spellenkermis met diverse spellen zoals verhalenbingo en Eén van de Acht?

Diversen,  |

Na jarenlange enthousiaste inzet stopt Anita van de Pol als coördinator van de Sport en spellenkast in Terschuur. We hopen natuurlijk dat de Sport en spellenkast hierdoor niet hoeft te verdwijnen! Maar daar hebben we wél de hulp van onze dorpsgenoten voor nodig. We zijn dringend op zoek naar een groep vrijwilligers die de Sport en spellenkast draaiend willen houden.

Diversen,  |

Het is lente, dat betekent mooi weer, dus lekker buiten spelen! Wie wil dat nu niet? En omdat het ook weer iets langer licht blijft ‘s avonds hebben de kinderen misschien wel een beetje geluk dat ze iets langer buiten mogen spelen.

Dorpsplan,  |

De door dorpswerkgroepen opgestelde toekomstvisies, moeten voortaan een veel prominentere rol gaan spelen in het Barnevelds gemeentelijk beleid. Tot nu toe hadden deze dorpsplannen, bijvoorbeeld uit Stroe (2010), Kootwijkerbroek (2014), Zwartebroek-Terschuur (2016) en Voorthuizen (2017) een te beperkte positie, ook omdat het college van burgemeester en wethouders geen officieel standpunt innamen over de inhoud. Dat moet voortaan anders.

Diversen, Bijeenkomsten,  |

Gijs Jan Berkhof werd donderdagavond bij zijn afscheid als voorzitter van Plaatselijk Belang Zwartebroek-Terschuur getrakteerd op een oorkonde vanwege zijn "bijzondere bijdrage" aan de belangenvereniging.

Diversen, Dorpsplan,  |

Internet is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en het gebruik ervan neemt alleen maar toe. Steeds meer dingen doen we of moeten online; bellen, films kijken, social media, nieuws lezen, shoppen, belastingaangifte en schapen en geiten melden.

Bijeenkomsten,  |

Ook dit jaar wil het bestuur van de Vereniging "Plaatselijk Belang" zich wenden tot haar leden en alle inwoners van Zwartebroek, Terschuur, Kallenbroek en de buitengebieden.

Diversen, Bijeenkomsten,  |

Op vrijdag 5 januari 2018 hadden wij onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van De Belleman en Plaatselijk Belang. Dit jaar hadden we een goede en gezellige opkomst.

Diversen,  |

Wilt u weten wanneer u welke afvalcontainer aan de straat kunt zetten? Kijk dan op www.mijnafvalwijzer.nl of download de app Afvalwijzer.

<< <
Pagina 1 van 2
 > >>