De toekomst van de dorpen
gezien vanuit de dorpen

Een steentje bijdragen aan het dorpsplan?

Want nu het dorpsplan klaar is moeten we doorpakken. Het is nu de tijd om te gaan onderzoeken hoe de ideeën/wensen van de dorpsbewoners gerealiseerd kunnen worden. Bij het dorpsplan zat een inlegvel (opgaveformulier) waarop kon worden aangegeven bij welk speerpunt(en) u/jij zou willen helpen. Van harte aanbevolen om deze in te vullen en te retourneren. Want “vele handen maken licht werk” en “eendracht maakt macht”.

Mocht u echter het formulier nog niet hebben ingeleverd of hebben gemist.
Via deze link kunt u het formulier alsnog (digitaal) inleveren.

Zwartebroek en Terschuur over 10 jaar
Filmfragment 'Zwartebroek en Terschuur over 10 jaar' afgespeeld tijdens de startbijeenkomst van het dorpsplan.Filmfragmenten speerpunten dorpsplan
Onderstaand filmfragment werd afgespeeld tijdens de presentatie van het dorpsplan. Dit filmfragment werd op de avond zelf in stukjes vertoont. Voorafgaand aan een nieuw item werd door Gijs Jan Berkhof en Henk van Veluw een toelichting verteld. Op youtube staan de verschillende fragmenten direct achter elkaar. De filmfragmenten zijn zo gespeeld dat een aantal van de genoemde speerpunten uit het dorpsplan al zijn gerealiseerd of gerealiseerd worden.

  1. Betere verlichting van fietspad langs de Eendrachtstraat 
  2. Onveilige kruising Eendrachtstraat/Hoevelakenseweg. Medewerkers van de Korrel Beheer (industrieterrein de Tolboom) helpen mee om het probleem op te lossen.
  3. Extra Jeu de boules baan voor de 'hangouderen'
  4. Gezondheidscentrum 'Dwarsakker'
  5. Woningbouw Dwarsakker; belang van nieuwe woningen
  6. Sneller internet. Hé wat is dat voor lichtflits... Oh dat is zeker het snelle internet
  7. Sportzaal (in plaats van gymzaal). Zodat de korfballers gewoon in Terschuur/Zwartebroek kunnen trainen en spelen en niet meer met auto naar Barneveld hoeven te worden gebracht.
  8. Ruiterpaden. Hoe belangrijk de ruiterpaden wel niet zijn!