Actueel

Categorieën

Terug
feb 24, 2020 |
Diversen, Bijeenkomsten,  |
secretariaat

Windturbines in Terbroek!?

Terschuur en Zwartebroek zijn potentieel kansrijke locaties voor de plaatsing van vier mega windturbines, aldus het Milieu Effect Rapport (MER) 'Windenergie in Barneveld' dat in januari werd gepresenteerd. Plaatselijk Belang Zwartebroek-Terschuur maakt zich zorgen over de impact hiervan op de inwoners, de natuur en het landschap van Terbroek. Samen met de Terbroekse Industriële Kring (TIK) en actieve inwoners is de werkgroep Tegenwind Terbroek opgezet om hier tegen te verzetten. Groene energie OK, maar landschapsvervuiling NEE (dorpsplan 2016).

Een petitie tegen plaatsing van mega windturbines in Terbroek staat online. Nog niet getekend? Doe dat voor 4 maart! Teken de petitie!

 

Wil je al het nieuws volgen rondom de windenergie in Terbroek, volg dan Tegenwind Terbroek via Facebook.

U kunt ook contact opnemen met de gemeente over uw vragen via windenergie@barneveld.nl of via telefoon 14 0342.

U vindt het rapport op de website: https://www.barneveld.nl/windenergie